3 gode råd til dig, der skal skrive en større opgave

3 gode råd til dig, der skal skrive en større opgave - Pernille K Pedersen

Jeg har skrevet mange større opgaver igennem mit skoleliv, helt utrolig mange, når jeg sådan lige tænker over det. Nogen er blevet bedre end andre, men en ting er sikker, jeg er altid kommer sikkert ud på den anden side, og det gør du også. Der er 3 ting, der altid er gået igen i mine opgaver, og som har hjulpet mig godt igennem til den anden side. De 3 ting vil jeg gerne dele med dig.

1. Lav en plan

Det er så dejlig nemt at sige, lav en plan, det prøver man jo som regel også på, så skal man bare øve sig på at følge den, det er nok der, det svære kommer ind. Når jeg skriver, lav en plan. Så mener jeg en plan, hvor du skriver alle de forskellige elementer ned, du skal have have skrevet, skriver en dato for hvornår du skal skrive det. Det har i hvert fald hjulpet mig med at gøre det hele lidt mere overskueligt. Jeg lavede min i excel, hvor jeg havde en kolonne med datoer, en kolonne med emner og så printede jeg den, så jeg kunne se den fysisk på min væg, lige foran mig. Er i flere der skriver sammen, så lav også en kolonne, med hvem der er ansvarlig for at emner bliver dækket. Det er i hvert fald noget der har hjulpet mig, og som jeg er sikker på, også vil hjælpe dig i din opgaveskrivning.

2. Brug din vejleder

Få en vejleder, du har en god kemi med, en der ved noget om det felt, du vil skrive om. Har du svært ved at komme i gang og få overblik over din opgave, så brug din vejleder. Det er derfor du har en. Det er også rart at have en, man skal stå til ansvar overfor. Det har i hvert fald hjulpet mig, til at få styr på de ting, jeg manglede. En der hev mig lidt i ørene.

3. Husk at holde fri

I den plan du laver, kan du også lave en plan for, hvornår på dagen du skriver på din opgave. Det er aldrig godt for nogen at sidde 12 timer foran en computerskærm og bare skrive, på et tidspunkt går du kold. Jeg har en regel der siger, ikke noget skriveri efter kl. 18. Der skal også være tid til det sjove og hyggelige, ellers går du helt død. Jeg vil helst op tidlig og begynde at skrive, men nogen skriver bedre senere på dagen. Find ud af, hvad de passer dig bedst, og lav din plan ud fra det. Husk at lave plads til at mødes med vennerne, familien og kæresten.

Jeg håber, du kan bruge mine 3 gode råd, hvis du skal i gang med at skrive en større opgave. Har du et godt råd, så del det endelig i en kommentar, så vi alle kan blive endnu bedre til at skrive større opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.