3 tips til dig og din blog

3 tips til dig og din blog

3 tips til dig og din blog - Pernille K Pedersen

Jeg har blogget i en del år nu, og jeg hjælper både private og virksomheder med at få gang i deres blog. Jeg har gennem tiden samlet lidt tips, som er super simple og lige til at gå til, og som det er vigtigt at huske, når du arbejder med din blog. Jeg vil gerne dele de 3 tips til dig og din blog.

Din titel skal matche indlægget

Det er vigtigt at din titel matcher det, du skriver i dit indlæg. Der er ikke noget værre som læser end at komme ind på et indlæg, hvor titlen slet ikke har noget med indlægget at gøre. Her er det også vigtigt at du ikke bruger alt for mange clickbaits-titler. Det er træls at blive lokket af en titel, og den så ikke giver noget til læseren. Det gør, at man ikke kommer tilbage til din blog, hvor du ellers er god til at dele din viden og kunnen, som læseren kan få en masse ud af.

En lille ekstra ting, der også er vigtigt at huske på. Skriver du dine indlæg på dansk, så skal dine titler også være på dansk. Det skader dit SEO arbejde, hvis titel og tekst ikke er i det samme sprog.

Husk at skrive tekst til dine billeder

Det er super vigtigt, at du skriver en tekst til dine billeder. Det gør du som regel, når du importerer dem til din blog. Her skal du huske at give dit billede en titel og huske at skrive en alternativ tekst. Husk at teksten skal passe til billedet. Min fingerregel er, at mine billeder får samme tekst som titlen på mit indlæg. Så er der ikke nogen tvivl, hvad indlægget handler om. Grunden til, at det er så vigtigt at skrive tekst til dine billeder er, at Google ikke kan læse billeder, kun ord.

Skriv din titel på indlægget i din tekst

Det er vigtigt at få skrevet din titel i din tekst i hvert fald én gang. På den måde søgeoptimerer du dit blogindlæg, mens du skriver indlægget. Jeg prøver at få titlen med i min indledning.

Det var 3 tips til dig og din blog, som du kan begynde at indarbejde med det samme. Det er med til at hjælpe dine læsere til at finde den information, de lige står og skal bruge. Det giver overblik og er med til at søgeoptimere dine indlæg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.