3 tips til at komme i gang med at lave videoer

3 tips til at komme i gang med at lave videoer

3 tips til at komme i gang med at lave videoer - Pernille K. PedersenDet er ikke til at komme uden om, video er der hvor det sker lige nu. Så jeg vil gerne dele 3 tips til at du kan komme i gang med at lave videoer. Det kan virke utrolig uoverskueligt at komme i gang. Kan du gøre det godt nok? Vil nogen se de videoer du laver? Kan du overhovedet finde ud af det? Sagtens er mit svar. Det allerførste skridt er at du kommer i gang, og jeg håber mine 3 tips, vil hjælpe dig med at komme i gang.

Hvad vil du med dine videoer

Det er vigtigt at gøre det klart for både dig selv og med dine kollegaer/ansatte, hvad det er du vil med dine videoer. Vil du vise, hvem du er? Eller hvordan man bruger et eller flere af dine produkter? En ting der er vigtigt at tænke på, er at en video, skal kun have et emne. Ellers bliver det simpelthen for meget. Videoer er også rigtig gode at dele, da man både kan se og høre om et produkt/emne på samme tid.

Udstyr – hvad skal du bruge

Man kan gå helt kold, når man skal ud og finde det helt rette udstyr, så der kan blive lavet videoer. Du kan gå i gang allerede i dag, bare ved at bruge det kamera, der er i din telefon – og så er du i gang. En ting du skal have styr på er lyd og lys. Med lys kan du hurtigt se, når du filmer, om lyset er godt eller ej. Hvad angår lyd, så undgå vind. Det går lige i din mikrofon. Jeg vil anbefale at filme indenfor eller udenfor når der ikke er vind. Et helt alminde kamera, du bruger til at tage billeder med, der hjemme er ofte fin til at starte med. Man kan altid udvide udstyret. Start med det du har, og prøv dig frem og øv dig i at filme, og måske at være foran kameraet. Ingen siger du skal dele alle dine video.

Bare kom i gang

Det er ikke så svært, når du først kommer i gang. Find et kamera og film det du gerne vil vise via en video. Det er altid underligt og anderledes, når man lige starter og måske skal stå foran kameraet. Men som ved alt andet, jo mere du øver dig, jo bedre bliver du. Du kan også finde en masse tutorials inde på youtube, med at komme i gang. Her er mit råd dog, se ikke for mange videoer, nogen gange ser man alt for meget, og kommer slet ikke i gang. Mit råd er – find dit kamera, gør dig klar, hvad du gerne vil filme, husk kun en ting per video, og så bare kom i gang. Jeg glæder mig til at se dine videoer, så del dem gerne i en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.