4 ting du skal tænke over, inden du starter en podcast

4 ting du skal tænke over, inden du starter en podcast

4 ting du skal tænke over, inden du starter en podcast - Pernille K Pedersen

Podcasts er det helt store for tiden. Det er en måde at dele din viden eller underholde dine lyttere på. Jeg har også selv en podcast sammen med min kæreste; den finder du lige her, så du kan lytte med, dét ville gøre mig glad. Jeg er vild med podcast-formatet, hvor jeg kan lytte, når det passer mig. Jeg lytter endda også til en podcast, mens jeg skriver dette indlæg, og jeg vil gerne dele 4 ting, du skal tænke over, inden du starter en podcast.

Hvorfor vil du podcaste?

Du skal gøre dig tanker om, hvorfor du vil podcaste? Hvorfor vil du gerne dele din viden og få folk til at bruge en af deres vigtigste ressourcer, deres tid, til at lytte til dig? Det er vigtigt at have gjort sig en tanke om hvorfor. Det er en del af grundlaget for, at din podcast bliver en succes.

Hvad vil du podcaste om?

Det er vigtigt at have et emne for din podcast. Er du god til at underholde, eller har du en helt særlig viden, som du mener andre ikke kan leve uden? Der findes rigtig mange forskellige podcasts på markedet, men det skal du ikke lade dig skræmme af. Der er ikke nogen, der har din viden og din vinkel, og derfor er der også plads til din.

Hvor ofte skal din podcast udkomme?

Hvor ofte vil du lave en ny episode af din podcast? Nogen gør det hver dag, andre en gang om ugen, hver 14. dag eller en gang om måneden. Det er lige meget, hvilket interval du vælger, bare du gør det konsekvent, så dine lyttere ved, hvornår de kan forvente en ny episode fra dig.

Har jeg tiden, det kræver?

Har du tiden til at lave en podcast? Det tager tid at optage og redigere. Så skal du dele din podcast, altså dele den med alle dine potentielle lyttere. Derfor er det også vigtigt, du gør dig klart, hvor ofte podcasten skal udkomme. Det har også noget at gøre med, om du har tiden til det, for det kræver arbejde at få flere lyttere til din podcast. De kommer ikke af sig selv.

Husk at have styr på alt dette, før du går i gang med din podcast. Jeg vil snart komme med et indlæg om de praktiske ting, du skal have styr på, inden du går i gang med din podcast, men inden vi bliver praktiske, skal vi have alle tanker og ideer på plads først.

One thought on “4 ting du skal tænke over, inden du starter en podcast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.