Blogging for begyndere

Blogging for begyndere

Blogging for begyndere 11 tips - Pernille K Pedersen

Vil du gerne i gang med at blogge? Jeg synes, det er en super ide og synes, at du straks skal komme i gang. Jeg har samlet 11 tips til at komme i gang med at blogge, så du hurtigst muligt er klar til at komme i gang.

Find dit emne

Hvad vil du gerne blogge om? Hvad brænder du for? Det er noget, du skal sætte dig ned og gøre dig nogle tanker om. Det gør dit blogge-arbejde meget lettere. Skal du skrive en personlig blog, om bøger, om blomster eller noget helt andet du er passioneret omkring?

Hvad vil du med din blog?

Hvad vil du gerne opnå med din blog? Det er en ,du også skal gøre dig, og det gælder både hvis du vil lave en personlig side, eller hvis du vil blogge for din virksomhed. Det er vigtigt at have et mål med at blogge, så kan du også se, når du kommer i mål.

Skriv mulige emner ned, du kan skrive om

Du har nu fundet det overordnede emne, du gerne vil skrive om. Nu er det tid til at lave en idéliste over mulige emner, dine indlæg kan handle om. Hvis du har valgt at lave en haveblog, så kunne dine emner være: græs, stauder (en for hver slags), hæk, træer osv. Jeg finder stor hjælp i at have en liste, hvor jeg skriver blogidéer ned. Så kan jeg altid kigge på den, hvis jeg løber lidt tør for idéer.

Vælg en platform

Nu har du de første tanker klar til din blog, og du er klar til at vælge hvilken platform, du skal have din blog på. Jeg vil anbefale dig at vælge wordpress. Det er også det jeg og de fleste andre bloggere bruger, men jeg vil anbefale dig at tjekke markedet ud og se, hvad der passer til dig.

Vælg dit navn

Hvad skal din blog hedde? Det skal du vælge nu. Det skal dække over, hvad din blog handler om. Måske skal den bare hedde dit navn. Én ting, der er vigtigt at huske på, er, at du skal tjekke om navnet er ledigt på de forskellige sociale medier, hvor du gerne vil være med din blog, så det hele kan passe sammen.

Få et domæne

Du har nu navnet klar og skal nu ud og købe et domæne. Der skal du selvfølgelig også tjekke, om det er ledigt, ligesom i punktet ovenfor. Jeg vil anbefale dig at købe domæne og hosting gennem Unoeuro. Det er dem jeg selv bruger, og jeg er rigtig glad for det.

Skriv et par indlæg

Du har nu din blog klar. Jeg vil anbefale dig at skrive omkring 5 indlæg, så der er noget på din blog, når man som læser kigger forbi. Så har du noget at starte med. Når du har et par indlæg klar, er det også med til at vise læseren, hvad du skriver om, og hvad de kan forvente sig af bloggen.

Få taget et ordentlig billede af dig selv

Når man som læser går ind på en blog, vil man rigtig gerne vide, hvem der står bag den. Derfor er det vigtigt, at du får taget et ordentligt billede af dig selv, der kan komme på bloggen. Det er også vigtigt at du skriver lidt om, hvem du er, og hvad du vil dele på bloggen. Så ved læseren hvad de kan forvente.

Lav reklame for din blog

Nu er din blog klar, og du skal ud og lave reklame for den. Del den på dine sociale medier, del den i online-fora og andre steder, hvor det giver mening. Fortæl dem du kender, at du har startet en blog og om ikke de vil læse med og dele den.

Udgiv indlæg regelmæssigt

Det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor ofte du vil dele indlæg på din blog. Nogen laver indlæg hver dag, andre et par gange om ugen eller måneden. Du skal gøre op med dig selv, hvad du har tid og overskud til. Jeg har valgt, at jeg udgiver et indlæg hver uge om fredagen, hvilket passer rigtig godt til mig. Det er vigtigt, at du udgiver regelmæssigt, ellers ved dine læsere ikke, hvornår de skal kigge forbi og glemmer din blog, og det er jo ikke meningen.

Har du startet en blog, så del den endelig i en kommentar, så vi alle sammen kan gå ind og læse den. Jeg håber, de her 11 tips har hjulpet dig til at komme godt i gang med at blogge.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.