Blogregler og skal de overholdes – del 3

Blogregler og skal de overholdes – del 3

Blogregler-skal-de-overholdes-regel-15-21 - Pernille K PedersenSå er jeg klar med regel 15-21 – håber også du er klar, for vi kaster os ud o dem med det samme.

15. Del dine indlæg på sociale medier
Det synes jeg da er en rigtig god ide. Del indlægget med dit netværk, måske kan de bruge det, eller de kender en, der kan og deler indlægget. Man skal selvfølgelig ikke spamme med noget hele tiden, men jeg synes heller ikke, hverken du eller jeg skal holde os tilbage, det er med til at få vores budskab ud til andre.

16. Kommenter regelmæssig på andre blog
Denne regel var især vigtig tidligere, da det var den måde, du blev opdaget på. Det var en måde at gøre sig synlig på. Jeg synes, på en måde at den er en gældende regel. Hvis du ikke skriver en kommentar hos andre, kan du jo heller ikke forvente, de skriver en hos dig. Eller? hvis emnet ikke lige er noget de interessere sig for, er det vel egentlig ok, at de ikke skriver en kommentar, ligesom du heller ikke gør. Her synes jeg bare det er vigtigt at give lidt og tage lidt.

17. Ryd op på din blog, hold den fin og ren
Det her er ret personligt, og op til den enkelte. Hvor meget “rod” der er på ens blog. Nogle har reklamer, forskellige widgets og andet i deres sidebar. Design er meget personligt, og ikke alle har de samme præferencer, for hvad er for meget, og hvad er lige tilpas. Bare din blog er overskuelig, og man nemt kan finde rundt, så gør lidt ekstra ikke noget for mig. Det er også med til at vise din personlighed og hvem du er. Jeg har personlig selv valgt at have det meget simpelt, men det kan godt være, det ændre sig på et tidspunkt.

18. Stjæl ikke
Stjæl ikke andres ord, billeder eller anden form for indhold uden at have fået lov til det først og linke og fortælle tydeligt, hvor du har det fra. Ellers bryder du loven, det er meget enkelt. Jeg ville også være ked af, hvis man bare tog mit arbejde, som jeg har brugt tid på, og postede det som ens eget, uden at linke eller fortælle det var mig, der havde lavet det. Lav dit eget, og vær stolt. del gerne indhold du synes er godt, men stjæl det ikke.

19. Optimer alle indlæg med søgeord
Så blev det lige lidt mere teknisk. Søgeord og synlighed på nettet, det er vigtigt. Det er en del af dit SEO arbejde. Det er altid vigtigt at fortælle, hvad ens indlæg omhandler, så det er lettere at søge sig frem til det. Jeg vil sige, at det her er en god regel at følge.

20. Det handler om tallene
Hvis du ikke holder øje med dine tal og statistikker, så kan du ikke se om din blog er en succes eller ej. Spilder du bare tiden, eller skriver du noget godt. Det kan du kun finde ud af, ved at holde øje med statistikken. Denne regel er vigtigt, hvis du vil blogge mere professionel, og ikke bare for dig selv. Det er dog altid rart at vide, hvor mange læser med og hvor mange der deler. Det skal dog ikke kun være det der gælder. For dit indhold kan sagtens være super godt, så du skal ikke holde dig tilbage, fordi du ikke får alle de views, du havde drømt om. Måske skal du gøre noget mere i, at få din blog ud over kanten.

21. Find blogger venner
At opbygge et netværk er altid en god ide. En der forstår sig på, det du laver – at blogge. Det er noget der kan komme hen af vejen, du skal ikke blive fortvivlet, hvis du ikke har en bloggerven, den første dag. Jeg har personligt, mødt nogle dejlige mennesker gennem blogging, og det er super hyggeligt og dejligt at have nogen at spare med. Det giver mig noget ekstra, jeg ikke helt kan sætte min finger på, jeg håber da også jeg giver dem noget ekstra.

Nu er vi snart ved de allersidste blogregler, hvad synes du om disse 7 regler?
Er du enig med dem?

Fik du læst blogregel 1-7 – så kan du finde dem lige her.
Blogregel 8-14 finder du lige her.

De sidste 7 regler kommer i morgen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.