Hvorfor du bør have en podcast

Hvorfor du bør have en podcast

Hvorfor du bør have en podcast - Pernille K Pedersen

Podcast er det nye sorte, som alle snakker om. Men hvad er en podcast egentlig? Hvordan lytter du til det? Hvordan laver du din egen podcast? Der er mange spørgsmål der kommer frem, når snakken går på podcasts, og jeg vil prøve at svare på nogen af dem, så du kan få en bedre forståelse for podcasts.

Hvad er en podcast?

En podcast er, meget kort fortalt, en lydfil du laver, som du deler med andre, så de kan lytte til den, når det passer dem. Der er ikke nogen regel, der siger, at en podcast skal have en bestemt længde, før du kan kan kalde den en podcast. Podcast er lyd on demand – ikke bestemt af tid og sted.

Hvordan lytter du til en podcast?

Mange podcasts har en hjemmeside, hvorfra du kan lytte til de forskellige episoder, men de fleste bruger en podcastklient. En af de mest kendte er iTunes, som er til ios. Her kan du abonnere på alle de podcasts du lyster. Når du abonnerer på en podcast via en podcastklient, får du automatisk besked, når der er nye episoder af de(n) podcasts du abonnerer på. En god podcastklient, hvis du bruger android, er Stitcher. Nogen vælger også at bruge soundcloud til at hoste deres podcasts, mens andre laver rss feed til deres hjemmesider og hoster dem selv.

Hvorfor bør du have en podcast?

Ja, hvorfor egentlig? Der er så mange forskellige podcasts derude, så er der plads til en til? Svaret er ja. Der er plads til din podcast, fuld af din viden og passion. Har du en stor passion for fluefiskeri, droner eller er du ekspert indenfor dit arbejdsfelt, så er der plads til dine tanker og din passion; plads til lige præcis dét, du brænder for. Er du vildt god til at motivere andre, så lav en podcast om det. Er du vild med gamle film fra 80’erne, så snak om dem. Del den viden og passion du har for et givet emne. Der er ikke en podcast derude, der har din vinkel, for det er din og ikke din nabos. Der vil altid være nogen, der vil blive inspireret af lige præcis dét, du har at sige.

Hvordan kommer du i gang med at lave en podcast?

Du skal have fat i noget optageudstyr og et program, hvor du kan redigere din lyd. Der er rigtig mange steder på nettet, hvor du kan få hjælp til alt det tekniske. Der er også nogen, der tilbyder, at du kan låne deres udstyr/studio til at optage dine podcasts i. Jeg vil ikke gå i dybden med det tekniske, men har du brug for hjælp eller inspiration, så skriv endelig til mig, så skal jeg hjælpe så godt jeg kan.

Allerførst skal du have en ide til, hvad du vil snakke om i din podcast. Er det en podcast, der kun skal have x-antal episoder, eller skal den kunne køre, lige så længe du har lyst til? Hvor længe har du lyst til at snakke hver gang, og skal det kun være dig, eller vil du have en medvært eller gæster med? Der er rigtig mange tanker, du skal have styr på, inden du går i gang. Men du skal ikke lade dig slå ud, for det er nemt gjort, hvis du har ideen. Sådan går det i hvert fald altid for mig.

Hav din grundidé klar, så kommer resten rigtig hurtigt på plads. En ting er helt sikkert: din viden og passion er der nogen, der bare venter på, at du deler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.