Digital Arv

Digital Arv

Digital Arv - Pernille K PedersenForleden læste jeg en artikel om, hvordan vi skal gøre vores digitale dødsbo op. Det gav virkelig mange tanker om, hvor mange steder på nettet, jeg har en profil og hvordan jeg skal efterlade det. Det er nemlig et problem, som vi lige nu og her har.

Når man dør, bliver alle ens profiler på nettet ikke bare automatisk slettet, og ens efterladte står med et kæmpe arbejde for at finde ud af, hvor man har en konto, og hvordan den bliver slettet. Ikke nok med, at man er midt i sorgen, så skal man også klare en masse praktiske ting.

Hjælp dine pårørende

Det er vigtigt at vi gør os tanker om, hvad der skal ske med vores digitale liv, når vi dør. En god måde at hjælpe de pårørende på, er at have en liste over alle de steder, hvor du har en konto, og med kode til det hele, så de kan komme ind og lukke det hele ned. Hvad skal der ske? Skal din facebookside blive til en mindeside? Skal din hjemmeside lukkes ned? Hvem kan komme til hvad? Det er alt sammen noget, vi skal til at tage stilling til.

Dokumenter og billeder

Det er også vigtigt at få skrevet ned, hvor vigtige dokumenter er, og hvor præcis alle familiebillederne er gemt. Måske er de slet ikke på computeren, men på et usb-stick.

Det kan være hårdt allerede at tænke på, hvad der skal ske med en når man dør, men det vil hjælpe dem der står tilbage med at få ryddet op i din digitale arv, hvis du hjælper dem på vej ved at have skrevet det hele ned.

Det fik mig til at tænke på, hvor mange steder på nettet, jeg rent faktisk har en profil, og hvor mange steder jeg muligvis har glemt. Så få skrevet de mest gængse profiler ned, så det bliver mere overskueligt for de efterladte.

Vil du gerne læse hele artiklen, så kan du læse den her: Gør dit digitale dødsbo op, mens du lever.

 

2 thoughts on “Digital Arv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.