Digitaloprydning

Digitaloprydning

Digitaloprydning - Pernille K PedersenRigtig mange starter det nye år med at rydde op i hjemmet; rydde op og ud. Det er noget, jeg gør løbende og jeg har tidligere skrevet om det. Nu er jeg begyndt på en #digitaloprydning. Jeg vil gerne dele min #digitaleoprydning med dig og måske inspirere dig til også at rydde op i dit digitale liv.

Nyhedsbreve

Jeg har skrevet mig op til rigtig mange nyhedsbreve, ofte for at få en e-bog, og så har jeg aldrig fået frameldt mig dem igen, så her i januar, når jeg har fået et nyhedsbrev i min inbox, har jeg frameldt mig dem med det samme. Det vil jeg gøre løbende, indtil jeg har fået mig frameldt dem alle sammen. De fleste er bare tilbud, der lokker mig, eller noget jeg allerede har set på twitter eller facebook, fordi jeg følger dem, der sender nyhedsbrevene. Så er der ikke nogen grund til at modtage nyhedsbrevene.

Twitter

Det er okay at rydde op i dem, du følger på twitter. Det er vigtigt, at din færden på twitter giver mening for dig. Jeg rydder personligt altid op. Følger jeg en, der ikke giver mening for mig mere, så får jeg dem væk fra mit feed med det samme. Det er naturligt, at de første man begyndte at følge måske ikke bliver ved med at give éen inspiration. Jeg følger ofte nye og vælger andre fra, så jeg får mest muligt ud af at være på twitter.

Instagram

Instagram er her, hvor jeg finder inspiration. Her vil man hurtigt kunne se, hvad jeg interesserer mig for og hvem jeg bliver inspireret af, for det er dem jeg følger. Jeg har fulgt nogle af de helt store danske instagrammers indenfor bolig og interiør. Det eneste jeg fik ud af det, var følelsen af, at det jeg havde ikke var godt nok, og at jeg hele tiden manglede noget. Derfor trykkede jeg dem ud af mit feed, så jeg kun ser billeder, der inspirerer mig.

Facebook

Det er også okay at fjerne en ven, også uden at fortælle alle, at nu rydder du op og at hvis de er der i morgen, er de blandt de heldige udvalgte, der måtte blive. Ryd bare op. En klassekammerat fra 4. klasse behøver du ikke være ven med, hvis vedkommende ikke siger dig noget. Jeg rydder også ud en gang imellem for at se dem, der virkelig betyder noget, i mit feed.

Dokumenter / billeder på computer

Hold nu op, jeg har haft mange dokumenter på min computer. Gamle skoleopgaver jeg har gemt, hvis nu de skulle blive nyttige. Det er de aldrig blevet, så nu er de slettet fra computeren. Det samme med billeder, for jeg har virkelig gemt på alt. At rydde op i dokumenter og billeder på min computer har givet mig en særlig ro, og det er nu meget lettere at finde det, jeg leder efter. Der er ikke så mange ting, jeg skal bladre igennem.

Google drive

Jeg synes, Google drive er et fantastisk værktøj. Jeg bruger det til rigtig meget. Ved nærmere eftersyn har jeg haft gemt jeg alt det, jeg ikke ville have på min computer, på Google drive, så der var en del, der skulle slettes. Det har igen givet meget mere overskuelighed for de ting der stadig er der. Alt er blevet lidt lettere at finde.

Dropbox

Dropbox har den samme funktion for mig som Google Drive. Det er helt tosset at se på de gamle filer, jeg har gemt.

Efter den digitale oprydning

Jeg har nu fået ryddet op i alt det digitale, og det er lige så rart, som når jeg rydder op i mine skuffer og skabe. Det giver mere overblik. Det er en oprydning, og så er alt godt. Jeg tager den samme digitale oprydning igen til næste år, for jeg får sikkert gemt og fulgt så mange igen, at det trænger. Det er også i orden at gøre det løbende, det vil jeg i hvert fald prøve på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.