Få styr på dit skrivebord

Få styr på dit skrivebord

Få styr på dit skrivebord - Pernille K Pedersen

Vi kender alle til det skrivebord, hvor alt ligger i kæmpe bunker; der er kuglepenne og blyanter over det hele og en masse andre små ting, der ligger og roder. Sådan har mit eget skrivebord set ud – ja, det var faktisk mit eget skrivebord, jeg så for mit indre øje. Måske så du dit eget skrivebord. For meget rod er ikke godt for din produktivitet. Jeg vil gerne dele lidt tips og tricks til, hvordan du kan få styr på dit skrivebord.

Hav en fysisk indbakke

Kommer der mange forskellige papir og opgaver på dit bord, så hav en fysisk bakke til det. Så lander det alt sammen et sted og du har styr på det og der er ikke noget, der bliver væk. Nu skal du bare opdrage dig selv og/eller dine kollegaer til, at opgaver og andet papir skal afleveres i din fysiske indbakke

Find papirkurven frem

Har du papir og andet der skal smides ud, så få det gjort med det samme, så du ikke glemmer det og skal have fat i skraldet igen. Det roder og er ikke særlig fint at kigge på. Få en papirkurv hen til dig, så du kan nå den; så bliver den også brugt.

Fjern alt det unødvendige fra dit bord

Har du brug for at hullemaskinen står på bordet sammen med tapen, eller kan du godt finde det frem fra skuffen, når det skal bruges? Har du brug for 5 kuglepenne, eller kan du nøjes med at have 1 fremme af gangen? Glemte du at tage koppen fra i går med ud i køkkenet, så nu sidder du med to kopper? Hav kun det allermest nødvendige på dit skrivebord.

Ryd op på dit bord inden du går hjem

Klokken har ringet 16.00 og du er ude af døren, men alt det du har arbejdet med i dag, ligger stadig på bordet. Det er træls at møde ind til i morgen. Planlæg din dag sådan, at du har 10 minutter til lige at rydde op på dit bord og få kuglepennene væk, opvasken i køkkenet og styr på dine papirer. Det er også her, du kan lave en plan for, hvad du skal nå i morgen, når du møder ind.

Her var 4 hurtige råd til dig, så du kan få styr på dit skrivebord. Jo mere styr, der er på tingene, jo mere produktiv er du. Det er jeg i hvert fald. Lige nu er det kun støvet jeg trænger til at fjerne fra mit skrivebord. Når jeg går fra mit bord, er det kun min computer og min kop med kuglepenne, der står på det. Det gør det rart at sætte sig ned og komme i gang med dagens arbejde, når  ens arbejdsplads er rydelig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.