Ferie gør mig dum

Ferie gør mig dum

Ferie gør mig dum - Pernille K. Pedersen

Jeg modtager rigtig mange nyhedsbreve, for jeg vil gerne have ny inspiration og viden, og det er dejlig praktisk, at få det hele direkte i mailen. Her forleden fik jeg dette nyhedsbrev. Et nyhedsbrev der både provokerede mig og skabte forundring. En del af teksten lød sådan her: “I løbet af en ferie på 3 uger svækkes din intelligens med 20 procent.” – sikke en udtalelse. Jeg synes altid, at have læst det modsatte, at ferie var vigtigt. Så hvad er nu det her for noget? Bliver jeg dum af at holde ferie. Ferie gør mig dum, hold nu op så har jeg hørt den med.

En af grunden til at det bliver udtalt – du bliver dum af ferie – er at hjernen er en muskel og den skal du holde ved lige. En ting jeg dog synes er vigtigt at få med, er, det er vigtigt at holde ferie, det skal du ikke holde op med. Jeg tror heller ikke, nogen holder ferie uden at lave et eller andet, der kræver en hjernecelle eller to. Ofte læser vi en bog, blad eller blog når vi er på ferie, for nu har vi tiden til at læse og fordybe os. Det er nu, der er tid til sudoko og kryds og tværs. Kommer man til at kede sig, siger undersøgelsen, at det er tegn på at du bliver dummere. Det tror jeg nu ikke helt på, og det er min helt egen personlige mening og holdning. Jeg tror, det er sundt at kede sig, både for børn og voksne, det er der kreativiteten blomstre og man får nye og anderledes ideer til, hvad man kan lave.

En ting er, at man skal holde sit hoved i gang, så skal vi også alle være bedre til at holde ferie, koble fra og bare være. Ikke være på, men bare være. Hold nu op, det lyder ikke sjovt. For nu har jeg ferie, så skal jeg vise alle, hvor hyggeligt jeg har det, hvad jeg laver og hvad jeg spiser og hvad og hvad og hvad… Vi slapper egentlig ikke rigtig af, vi tjekker facebook, twitter, instagram, snapchat og alle de andre steder vi er, vi både tjekker og deler, for vi er på ferie og det er rart og det vil vi gerne dele.

Prøv at lave en søgning på google – hvorfor skal jeg holde ferie – hold nu op der kommer meget frem. Jeg har læst en del, her kommer min liste over, hvorfor ferie er en god ting:

1. Du får ny energi
2. Du kan stresse af
3. Der kommer plads til de nye ideer
4. At være sammen med dem du holder af – giver bare rarhed i maven.

Husk at holde ferie med god samvittighed, det er vigtigt at komme væk fra arbejdet og tænke på noget andet. Det behøver ikke betyde du bliver et dovendyr, der ikke har en tanke eller laver noget som helst. Du skal i hvert fald ikke være bange for, at du bliver dum. Tænk en tanke hver dag, læs et blad, læs måske lidt mere her på min blog, skriv gerne en kommentar, måske bare med ønsket om en god ferie. Jeg er i hvert fald ikke bange for at ferie gør mig dum.

God ferie.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.