Jeg vil helst ikke gå glip af noget

Jeg vil helst ikke gå glip af noget

Jeg vil ikke gå glip af noget - Pernille Kjær Pedersen

Jeg er et nysgerrigt menneske, og jeg vil helst ikke gå glip af noget. Vi kan jo kalde det FOMO – Fear of Missing Out. Jeg tjekker gerne lige min mobil en ekstra gang, men føler stadig, jeg er tilstede og er en del af fællesskabet. Sådan tror jeg, at mange af os har det.

Jeg kunne dog mærke, at det tog overhånd, da jeg har rigtig mange profiler på de sociale medier. Nogle af dem. jeg kan nævne, er facebook, twitter, instagram, Vero, LinkedIn, Pinterest, Goodreads og sikkert mange flere, for hver gang en ny platform kom frem, så fik jeg en profil, fordi jeg skulle se, hvad det kunne, og jeg skulle ikke gå glip af den næste store ting ved ikke at hoppe med på bølgen. Det er jo til at blive helt forpustet af at være aktiv på så mange platforme, og så er man der ikke rigtigt; ikke sådan i dybden, og så bliver det noget værre overfladisk noget.

Derfor har jeg taget et valg! Jeg har valgt nogle platforme fra. Det var faktisk ret vildt at vælge noget fra, for så går jeg jo glip af noget. Det er ikke nemt for mit nysgerrige jeg. Lige nu har jeg valgt 3 platforme, der får min primære fokus, og det er: facebook, instagram og LinkedIn. Det er faktisk flere måneder siden, jeg sidst var på twitter, for til sidst læste jeg bare. Jeg deltog ikke i samtalen, det havde jeg simpelthen ikke overskud til. Jeg er også kommet så langt, at jeg har slettet twitter-app’en fra min telefon, og det var noget sværere, end jeg lige regnede med, men det lettede faktisk også en del, for nogen gange når jeg per automatik tog min telefon op, når jeg havde et ledigt øjeblik, så fandt jeg ikonet frem og overvejede at logge på, men jeg så min frygt for at gå glip af noget i øjnene og lod være. Det lettede faktisk lidt, da jeg slettede appen, for så kunne den heller ikke friste mig mere.

Er jeg så gået glip af noget?

Det er jeg helt sikkert, men jeg får det bedre og bedre med det hver dag. Jeg kan ikke være alle steder på en gang. Ikke 100 procent i hvert fald. Så vil jeg hellere være nogle få steder og så være til stede end at være alle steder og så ikke rigtigt alligevel. Det er en rar tanke, at de steder, jeg er, er jeg tilstede og kan dele af mig selv og få en samtale i gang. Det er helt klart noget, jeg skal lære at blive bedre til, dét at gå glip af noget. Det er aldrig rart at føle, at jeg går glip af noget, så det er heller ikke fordi min telefon ikke bliver brugt. Jeg prøver bare at være mere bevidst om det, og at være bedre til at lægge den væk, når jeg er sammen med nogen.

Jeg håber, jeg en dag kan sige JOMO i stedet for FOMO – altså Joy Of Missing Out; at føle, det er helt okay at gå glip af noget. Jeg har selv en følelse af, at jeg er på vej derhen, for det er jeg da. Jeg kan jo sagtens lade min telefon ligge…

Er du bange for at gå glip af noget?

Så del det meget gerne i en kommentar, så vi kan blive bedre til at have det okay med at gå glip af noget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.