5 gode råd om – God netetikette

5 gode råd om – God netetikette

5 gode råd om god netetikette - Pernille K Pedersen

Vi er alle online det meste af dagen. Vi kommenterer og liker på mange forskellige platforme. Derfor mener jeg, at der nu, mere end nogensinde før, er brug for god netetikette. Nogle fælles regler vi alle sammen bruger, når vi er online og kommenterer og liker rundt omkring på nettet.

Det er vigtigt når vi kommunikerer med andre online at huske, at vi skal opføre os ordentligt. Ville du sige det samme til personen, som du er ved at skrive lige nu? Det kommer ud på et, om det er på facebook, twitter, i kommentarfeltet til en artikel eller i et debatforum. Vi skal opføre os ordentligt og snakke pænt til hinanden. Det kommer vi længst med.

5 gode råd til god netetikette

1. Husk, vi er alle mennesker
2. Hvad får andre ud af det, du deler?
3. Er din holdning relevant? Er det noget, personen kan bruge konstruktivt?
4. Del ikke billeder af andre, uden af have fået lov – send heller ikke billeder uden at blive bedt om det
5. Ville du sige det personligt? Ellers, hold det for dig selv

Det er ikke alt, vi skal dele og fortælle vores mening om. Det betyder dog ikke, at du ikke må dele dine holdninger på nettet, men hav lige i baghovedet, om det er relevant for andre. Får de noget konstruktivt ud af dine holdninger og meninger? Del kun noget, der er dit eget. Er der andre på billedet, så husk at spørge om de er ok med, at du deler det.

Det allervigtigste er dog – vær dig selv og vær høflig. Det får du mest ud af i den lange ende. Det er ok at trække dig lidt tilbage og lige tænke en ekstra gang, inden du deler noget på nettet. Det vil altid kunne findes igen og det er med til at give andre et billede af dig, som måske slet ikke er dig, men bare et hidsigt øjeblik.

Online er vi alle på i dag; det er der det sker. Bare husk at nettet husker alt, også det du deler. Vær sikker på, at du vil dele det, du er ved at sige til hele verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.