Hvad er clickbait

Hvad er clickbait

Hvad er clickbait? Pernille K Pedersen

Vi kender det alle sammen; de overskrifter, der bare skriger at det er clickbait. Vi elsker at hade dem, men ender altid med at klikke på dem. Jeg vil i indlægget komme kort ind på, hvad clickbait er, så vi taler om det samme, og hvad jeg synes om det.

Hvad er clickbait

Clickbait er, kort fortalt, lokkemad – på nettet bruges det i overskrifter på artikler og blogindlæg, hvor overskriften er noget, der er helt hen i vejret, som man bliver nødt til at undersøge. Tabloidaviserne er især vilde med at ende deres overskrifter med – du gætter aldrig, hvad der så skete. Det vækker interesse, for hvad skete der så? Det bliver vi nødt til at vide, og derfor trykker vi på artiklen for at få svar. Ved at bruge clickbait vækker det vores interesse, og det gør, at artiklen eller blogindlægget får rigtig mange kliks, og rigtig mange kommer ind på siden.

Hvad synes jeg om clickbait

Jeg er på ingen måde fan af brugen af clickbait. Ofte giver overskriften ingen mening og lover alt for meget, eller også er det en måde at give artiklen varm luft, for der er ikke noget kød på historien. Det er i hvert fald sådan, jeg oplever clickbait.

Jeg bruger ikke clickbait, for jeg synes ikke, det giver mine læsere noget ekstra, og jeg er i bund og grund ikke ret vild med det. Skriv nu hellere bare en rammende overskrift – så er der slet ikke brug for clickbait.

Hvad er din holdning

Bruger du clickbait eller overvejer du det? Skriv gerne en kommentar med din holdning til den kære clickbait. Hvis du gør brug af den, får du så det ønskede ud af det? Det vil jeg rigtig gerne høre noget mere om, hvis du har lyst til at dele dine erfaringer.

One thought on “Hvad er clickbait

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.