Hvad er content marketing

Hvad er content marketing

Hvad er content marketing - Pernille K Pedersen

Content marketing er noget, jeg tror, de fleste har hørt om, men hvad dækker ordet content egentlig over? Hvorfor kalder vi det ikke indhold? Hvorfor virker det så uoverskueligt? Det er spørgsmål, jeg har stillet mig selv, når snakken falder på content marketing. Jeg vil prøve at give dig et svar på, hvad content marketing egentlig er for en størrelse.

Hvad er content marketing?

Content marketing handler om at fortælle historier – dine historier. Det handler om at skabe relationer mellem dig og dine kunder. Det handler om at skabe content/indhold, der giver dine kunder noget ekstra, så, meget kort fortalt, handler det om at hjælpe dine kunder med det content, du laver. Du skal ikke have fokus på salg men på den viden, du vil dele med dine kunder.

Hvorfor hedder det content marketing? Navnet kommer fra USA, derfor det engelske navn. Skulle man oversætte det, ville jeg kalde det indholdsmarketing, for i content marketing er det indholdet, der er i fokus. Når det bliver oversat til indhold, synes jeg heller ikke, det virker så uoverskueligt mere. Så er det som om, det kommer ned på jorden, hvor alle kan være med.

Ting du skal huske, når det gælder content marketing

Lav en plan; hav altid en plan!

Hvad for noget indhold skal du lave?

Hvornår skal du lave indholdet?

Hvornår skal du dele indholdet?

Hvor skal du dele det – hjemmeside, facebook, LinkedIn eller en hel anden platform?

Det er nogle af de tanker, jeg synes, du skal have, når du laver dit indhold. Det indhold, som skal give dine kunder det lidt ekstra, der gør, at de vælger dig.

Hvor kan du finde inspiration og mere viden

Jeg har meget kort fortalt dig, hvad content marketing er, eller som jeg kan lide at kalde det – indholdsmarketing; marketing hvor du har fokus på historien og ikke salget.

Jeg fandt inspiration og viden hos Ib Potter og  Eric Ziengs. Der er også kommet en ny podcast: Et styk’ med content, som er fuld af inspiration og som jeg varmt kan anbefale dig. Du kan også finde en masse viden og inspiration på content marketing bloggen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.