Hvad er en designmanual?

Hvad er en designmanual?

Hvad er en designmanual - Pernille K PedersenHvad er en designmanual egentlig for en størrelse? Jeg vil kort fortælle dig, hvad en designmanual er og hvad den indeholder, så du kan skabe dig et overblik. Du kender måske designmanualen allerede, bare under et andet navn, for som du ved, har kært barn mange navne – Designguide, design guidelines, brand guidelines.

Hvad er en designmanual?

En designmanual er en manual, der som oftest viser, hvordan du må bruge en virksomheds logo og identitet, hvilke farver du må bruge og hvilke fonte du må bruge, Hvordan logoet skal bruges og hvor lille det må laves.

Det er meget forskelligt, hvor detaljeret en designmanual er. Især store virksomheder har en meget detaljeret designmanual. Den mest detaljerede jeg har arbejdet med, var en hotelkæde, der er over hele verden. Her var det ned til millimeteren, det hele skulle passe.

Hvorfor have en designmanual?

Grunden til at virksomheder udarbejder en designmanuel er for, at deres identitet står stærkere. Så er der mere styr på, hvordan deres logo, farver og fonte bliver brugt. Det gør, at der altid er en rød tråd i det, der kommer fra dem. Man er som modtager ikke i tvivl om, hvem afsenderen er. Det gør også at virksomheden kan bestemme, hvordan de bliver set, når der kommer materiale fra dem. Det er også en hjælp, hvis flere arbejder med virksomhedens design til både offline og online. Så bliver det udarbejdede materiale ens.

En designmanual kan hedde mange forskellige ting

Det er meget forskelligt, hvad virksomheder kalder deres designmanual. Du kan også støde på ordene design guidelines og brand guidelines. Så søg nogle af de ord, hvis du gerne vil se, hvad en sådan kan indeholde.

Hvad indeholder en designmanual?

  • Farvevalg
  • Fonte
  • Logo
  • Opsætning af div. tryksager

og meget meget mere. Jo større virksomheden er, jo mere detaljeret er deres designmanual. Det er i hvert fald det, jeg oplever.

Hvem bruger og har en designmanual?

Alle virksomheder kan bruge en designmanual. Det er som regel de helt store virksomheder, der har en meget detaljeret designmanual, men alle virksomheder kan gøre brug af det, hvis der er flere, der arbejder med det grafiske og virksomhedens identitet, så det udarbejdede materiale bliver ens.

Jeg håber, det har givet dig et lille overblik over, hvad en designmanual er, hvad den indeholder og hvem der bruger den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.