Hvad er en vlog?

Hvad er en vlog?

Hvad er en vlog - Pernille K Pedersen

Hvad er en vlog? Er det det samme om en blog? Det vil jeg gerne give dig et svar på her i indlægget, så du har styr på, hvad en vlog er og hvad du kan bruge det til privat og måske som virksomhed.

Hvad er en vlog?

Vi kan starte med, hvad ordet vlog betyder. Det er en forkortelse af video log – en log du laver i videoform. Det er mest kendt som daglig vlogging – hvor man hver dag, laver en video over, hvad man har lavet den dag og deler det på Youtube (som regel). Her giver man seerne et indblik i ens hverdag, hvad man laver og føler.

Vlogging i Danmark

Hvor stort er vlogging i Danmark? Det er et fænomen, der har vokset sig større og større i de sidste par år. Der er et par stykker, der hver dag laver en video og deler det med dem, der følger dem på Youtube. Flere og flere vil gerne dele deres liv og virke på nettet, og underholde dem der følger med.

Vlogging i verden

Det at lave en video hver dag startede som fænomen for godt 10 år siden, hvor nogle få vloggere valgte at dele deres hverdag på den nye platform, Youtube. Det er rigtig stort i USA, hvor mange lever af at filme deres liv og dele det på Youtube. Det bliver kaldt for daily vlogging.

Hvad kan du bruge vlogging til som privatperson?

Som privatperson kan du oprette en vlog for at vise, hvem du er og hvad du laver. Det kan være en del af dit personlige brand. Du kan vise venner og familie, der ikke bor i nærheden, hvad du laver i din hverdag. Du kan vise, hvem du er.

Hvad kan du bruge vlogging til som virksomhed?

Mange virksomheder har fået øjnene op for de mange youtubere, der er her i Danmark, som vlogger og laver andre former for videoer. Som virksomhed kan du bruge de mange vloggere og video-creators her i Danmark til at vise dine produkter frem, vise hvordan de bruges og få deres tanker om det. Det er det samme som bloggere. Her får du bare vist dine produkter i en video.

Har selv leget med video formatet

Jeg har for en 5-6 år siden også selv leget med videoformatet og lavede daglige videoer. Det var en blanding af vlogs og videoer, hvor jeg snakkede ind i kameraet. Sådan er der også mange, der bruger det i dag. Jeg har dog slettet mine videoer fra Youtube, og har kun fagligt materiale på min kanal lige nu. Det er hårdt arbejde at vlogge, og når du får opbygget dig et community på Youtube får dine følgere forventningen om, at der kommer noget op hver dag. En ting er vigtigt at huske: du bestemmer selv hvor ofte, der skal komme en video ud.

Det er et sjovt format at lege med, og hvis du går med tanken om at begynde at vlogge, så synes jeg, du skal komme i gang med det samme. Vis din hverdag frem, for du har helt klart noget at byde ind med. Se hvor det fører dig hen. Forvent dog, at det tager tid at få følgere; de kommer ikke bare af sig selv. Det er hyggeligt og sjovt, og du bestemmer selv, hvad du vælger at dele.

NB. Lige som jeg skrev dette indlæg – trendede dette # på nettet #whyivlog – her kan du få svar på, hvorfor folk vlogger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.