Mangler du inspiration til den helt rigtige font

Sidder du med et projekt og mangler lige den rigtige font, så kan de være rigtig dyre at købe. På min pinterest har jeg lave et board, hvor du kan finde links til en masse fine og meget forskellige fonte. Nogle gange mangler man lidt inspiration, og ofte har du fonte på din computer, der kan bruges ud fra den inspiration du har fundet.

Du skal dog være opmærksom på, ikke alle fonte må bruges til videresalg, hvis du henter en gratis font, men til privat brug som invitationer og prints, må de gerne. Det står der gerne, inden du downloader dem. En ting du skal være opmærksom på, så du ikke får ballade. Du skal også være opmærksom på, at ikke alle gratis fonte har æ ø å. Det er faktisk bogstaver, man bruger ret tit. Det opdager jeg i hvert fald altid, hvis de mangler.

Det allerbedste er selvfølgelig at købe de fonte du skal bruge, men til privat brug, så går det at finde en gratis. Men husk at støtte de forskellige font-kunstnere. For det er kunst de laver, og de bruger lang tid på at lave de forskellige fonte, og vi vil alle gerne anerkendes og betales for det arbejde man laver. Er du på udkig efter en ny font, behøver du ikke købe hele fontfamilien, du kan bare vælge den udgave, du har brug for, så er det heller ikke helt så dyrt.

Hvad er din yndlingsfont?

3 thoughts on “Mangler du inspiration til den helt rigtige font

 1. Nick Steinhardt lavede en helt fantastisk font tilbage i 2013, til albummet “Sunbather” med Deafheaven. Den har jeg længe været helt forgabt i, da dens simplicitet er uovertruffen og tvinger øjet til at fokusere – dog uden at man på nogen måde har svært ved at læse den.

  Og ja, fonte er gode at finde inspiration i og altid sjove at lave 🙂

  – Nick

  1. Var lige inde og kigge fonten.
   Hold nu op den er flot.
   Det er så vildt, hvilket grafisk udtryk der kan komme frem ved brugen af en font.

 2. Min yndlingsfont er: DINPRO
  Jeg synes, den er så fin og enkel.

  Der er så mange fine fonte, det er svært at vælge en yndlings, det kommer jo også helt an på, hvad den skal bruges til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.