Memphis Group

Memphis Group

Memphis group - Pernille K Pedersen

I sidste uge skrev jeg om design trenden med geometriske former. Mens jeg sad og fandt materiale til det, faldt jeg over Memphis Group, en designgruppe, der virkelig arbejder med former og farver. Jeg har læst lidt mere om dem, og jeg vil dele min nye viden og inspiration med dig.

Historien bag Memphis Group – kort

Som overskriften siger, vil jeg kort komme ind på historien bag designgruppen. Det hele blev startet af Ettore Sottsass i Milano i 1981 og gruppen fungerede indtil 1988. Mange vil også kende designet som 80’er design. Der var en del designere med i gruppen; du kan finde dem alle sammen her. Gruppen fik inspiration fra Art Deco, Pop art, Kitsch design fra 50’erne og futuristisk design. De havde fokus på farver og former.

Inspiration

Jeg er vild med farver og former og alt det man kan danne med det. Jeg læste gruppen nævnt forskellige steder, og nu hvor geometriske former er populært, kiggede jeg nettet tyndt for at finde inspiration til det. Jeg kom forbi Officemilano, og hold nu op hvor er det fedt, det, de har lavet. Jeg blev nødt til at dele det. Jeg er slet ikke i tvivl om, at de har fundet inspiration i design fra Memphis Group.

Memphis Group - inspiration 1 - Pernille K Pedersen

Memphis Group - inspiration 2 - Pernille K Pedersen

Memphis Group - inspiration 3 - Pernille K Pedersen

Memphis Group - inspiration 4- Pernille K Pedersen

Hold nu op – farverne og formerne er helt fantastiske. Jeg har også set flere på instagram, der er inspireret af Memphis Group; det er også der min interesse kom frem, og jeg blev nødt til at undersøge noget mere om emnet. Sikke en inspirationskilde. Nu, jeg har kigget nettet tyndt for inspiration, så kom jeg til at tænke på tv-serien Saved by the Bell. Især deres logo og alle de mange farver, der er i serien i det hele taget. Det er farver og former, som jeg forbinder med 80’erne og start 90’erne. Er jeg den eneste, der får de tanker?

Memphis group inspiration 5 - Pernille K Pedersen

Bliver du nogensinde inspireret af en designperiode? Måske har du en yndlingsperiode? Jeg kan i hvert fald kun anbefale at prøve at skrive Memphis Group i google og kigge billeder igennem. Det er en farve- og form-eksplosion og jeg synes, det er helt fantastisk.

One thought on “Memphis Group

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.