Minimalisme

Minimalisme - Pernille K PedersenJeg er blevet vildt fascineret af minimalisme. Det er et helt andet univers, som jeg både synes er super fedt og hvor jeg synes, at nogen kammer helt over, så jeg har sat mig for at finde ud af noget mere om minimalisme og mit eget forhold til det. Det er et lidt mere personligt indlæg denne gang.

Hvad er minimalisme?

Minimalisme handler om, at man vil leve livet mere enkelt og at de ting, man omgiver sig med, skal give mening. Man skal ikke have bare for at have. Det handler om at leve i nuet og kun have ting, der giver én glæde. Det er så forskellige fra menneske til menneske, hvor mange ting det er. Det handler om at fjerne alt det overflødige i ens hverdag, både ting og mennesker. Det hele bliver mere enkelt og overskueligt.

Minimalisme på youtube

Jeg kom forbi en video på youtube, hvor en fortalte om hendes rejse til at blive minimalist, og hvad hun havde fået ud af at rydde op og ud i hendes liv. Den video linkede til en video, som linkede til en video og så kender du rumlen. Nu har jeg set en masse videoer om minimalisme på youtube og har fundet ud af, at der er mange forskellige måder at være minimalist på, og at det er en personlig rejse. Jeg synes, det er superfedt, at minimalisme er så personligt. For nogen er det vigtigt at have under 100 ting, og de går meget op i det, mens det for andre er lidt mere simpelt.

Hvad betyder minimalisme for mig?

For mig betyder det, at jeg for tiden har ryddet en del op. Jeg prøver at gøre det hele lidt mere simpelt, uden at smide alt ud, for det at have ingenting og være så minimalistisk som muligt er lidt for meget for mig. I mange af de videoer, jeg har set på youtube, har de slet ikke nogen personlige ting; ingen billeder eller tegninger på væggen, og sådan kan jeg ikke leve. Jeg skal have noget personligt og skævt. I andre videoer jeg har set, er der nogen, der slet ikke har nogle møbler, og de føler sig frie og de virker glade. Det kan jeg bare ikke, så har man ikke et hjem og man har ikke plads til gæster og andre i ens hjem; så er det personlige væk, og det personlige er vigtigt for mig.

Jeg har dog ryddet op i mine ting og givet nogle ting væk, som andre kan give kærlighed; sat andre ting til salg og smidt ting ud, som bare trængte til at blive smidt ud. På en eller anden særlig måde letter det mig lidt. Jeg kan godt lide at vide, at der er styr på tingene i skabet og i skufferne; at der ikke er noget unødvendigt. Det er i hvert fald det, jeg prøver på med mine egne ting.

Jeg bor ikke alene, så jeg kan ikke selv bestemme det hele; jeg har valgt at bo sammen med en samler, og jeg har ikke de store samlinger selv – kun lige mine vaser, som jeg faktisk bør rydde op i. Det er det næste jeg tager fat på.

Hvad giver minimalisme mig?

Minimalisme giver mig ro i sjælen på en måde, jeg ikke helt kan forklare. Jeg synes, det er rart at kunne overskue mine ting og vide, jeg ikke mangler noget og ikke behøver bruge penge. Det er stadig noget jeg øver mig på, men der er kommet styr på mine ting, det er helt sikkert. Der er stadig plads til mine personlige ting, og mine malerier og billeder bliver ikke smidt ud. Jeg kan godt lide mine ting. Det er mere rodet, jeg gerne vil til livs.

 

1 thought on “Minimalisme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.