Moodboard

Moodboard

 

Moodboard - Pernille K Pedersen

Hvad er et moodboard og hvad bruger man det til? Det vil jeg komme ind på i dette indlæg, hvor jeg vil give en kort beskrivelse af moodboard-konceptet, og hvad du kan få ud af det. Første gang jeg selv blev introduceret til det at lave et moodboard, var da jeg læste til mediegrafiker. Det var en del af undervisningen, hvor vi i forskellige sammenhænge skulle udarbejde et moodboard. Det var i 2007/2008 jeg lavede mit allerførste moodboard.

Hvad er et moodboard

Et moodboard er et andet ord for en collage, hvor billeder, farver og ord sættes sammen. Et moodboard kan være baseret på et særligt emne. Det er med til at give et overblik over det valgte emne. Et moodboard kan være både fysisk og digitalt. De kan også være et præsentationsværktøj.

Mange laver et moodboard over et mål, de gerne vil nå. Her er det med det personlige i sigte. Det bliver også brugt til at skabe en stemning over et valgt emne, f.eks. når der skal laves en ny hjemmeside. Så samler man inspiration ved hjælp af billeder og ord, der er med til at give et samlet billede af, hvor man gerne vil hen med designet.

Et moodboard er en måde at samle inspiration på, at finde en stemning på, så det færdige resultat hænger sammen; også med det indsamlede materiale til moodboardet. Når du har lavet et moodboard, betyder det ikke, at det ikke kan ændres i. Du kan altid lave et nyt moodboard baseret på et allerede eksisterende.

Det er også lettere at arbejde med design, hvis man ved, hvad der skal arbejdes hen imod; når man ved hvilken stemning, der skal indfanges. Et moodboard gør det hele lidt mere overskueligt. Det er også en måde hvorpå en kunde kan vise dig, hvad de gerne vil have.

Jeg har fundet en side, som virkelig beskriver det at lave et moodboard rigtig fint, og den kan du kan bruge som inspiration. Bare husk, at nogen gange kan for meget inspiration også godt dræbe et projekt – det oplever jeg i hvert fald selv. Når jeg får alt for meget inspiration, kan det være svært at få det ned på papir, så start altid med at lave en brainstorm på papir, så du ved, hvor du vil hen.

Moodboard værktøjer

Du kan lave et moodboard helt lavpraktisk ved at finde en masse blade og klippe billeder og tekst ud og klistre på papir eller hænge op på en opslagstavle. Er du mere til det digitale, kan du samle inspiration via pinterest eller lave et moodboard via programmet canva, i photoshop eller et lignende program.

Moodboard 1 – Fødselsdag

Moodboard 1 fødselsdag - Pernille K Pedersen

Moodboard 2 – Sommer / farver

Moodboard 2 Sommer - Pernille K Pedersen

Herover ser du to eksempler på moodboards, som jeg har lavet i canva, hvor det er let og overskueligt at sætte op. Når jeg bruger moodboards er det for at samle inspiration. Der er ikke nogen regler for, hvordan et moodboard skal sættes op. Det gør du, som det passer dig. Jeg kan dog godt personligt lide, at det er overskueligt og alt kan ses. Brug din egen stil, når du laver dine moodboards, så vil du få mest muligt ud af dem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.