Skal vi være sociale på alle sociale medier?

Skal vi være sociale på alle sociale medier?

Sociale medier - Pernille Kjær Pedersen

Jeg læste en artikel på LinkedIn. Et sted hvor jeg for tiden, bruger en del tid. Jeg vil se, hvad jeg kan få ud af netværket. Jeg læste en artikel om en social medie giver, du kan læse den lige her. Denne artikel satte nogle tanker i gang, især om hvor sociale vi skal være på de sociale medier. Hende i artiklen har 20 forskellige konti på sociale medier, men var kun aktiv på 10. Allerede der, blev jeg helt forpustet og tænker, der næsten ikke er tid til andet. Jeg selv har 10 (cirka, der kan være nogle jeg har glemt) forskellige konti på de sociale medier, og jeg synes, det nogen gange kan være hårdt at være alle steder.

Hvilke sociale medier jeg er på og er aktiv:
– Facebook
– Twitter
– LinkedIn
– Pinterest
– Instagram
– Google+

Steder hvor jeg har en bruger, hvor jeg ikke er aktiv:
– Youtube (har tidligere vlogget, men de er slettet nu, så du kan ikke finde dem)
– ello
– Snapchat (men det er fordi, jeg ikke ved, hvordan jeg skal bruge det)
– tumblr (har et portfolio der, men er ikke aktiv)

Det vil sige, der er 6 sociale medier, hvor jeg er aktiv. Hvor jeg er hver dag, hvor jeg deler, liker og kommentere. Ud over det, er der jo nu også denne hjemmeside og blog. Når jeg lige tænker over det, sidder jeg næsten altid med en iphone eller ipad, hvis jeg ikke som nu, sidder ved min computer. Mit arbejde handler om markedsføring på nettet, så der sidder jeg også på de sociale medier, enten som mig selv eller mit arbejde.

Når jeg læser det, jeg lige har skrevet, bliver jeg helt forpustet. Sikke man skal være på hele tiden, og jeg kan også sagtens lade min telefon blive hjemme eller i lommen, når jeg er ude på eventyr. Nogen gange kan det godt være træls, hvis man lige opdager noget, man gerne vil dele med verden. Jeg synes, dog også det kan være befriende, det er min måde, ikke at blive for afhængig. Afhængig af at vide, hvad der sker lige nu og her. I min verden er det ok, at være til stede i øjeblikket, uden at dele det med hele verden.

Lige så glad jeg er for sociale medier, lige så øv synes jeg de er. Jeg kan godt lide at dele og hjælpe andre, med det jeg kan, og søge hjælp til det jeg ikke kan. Det er dejlig at kunne få hjælp af en, man faktisk slet ikke kender, men som man kun har skrevet sammen med på for eksempel twitter. Det jeg godt kan synes er lidt øv ved de sociale medier, det er når jeg er ude og være social i den virkelige verden, og er sammen med nogen, der ikke kan lade telefonen ligge, bare den time eller to, det drejer sig om. Skal hele ens liv virkelig deles med verden? Kan vi ikke beholde noget selv? Kan det der sker på Facebook, virkelig være så vigtigt, at det ikke kan vente, til vi siger farvel? Men jeg er også selv skyldig i at bruge sociale medier, når jeg egentlig burde lade være. Det er især, når vi ser film her hjemme. Så bliver jeg tit spurgt om, jeg ikke ligger telefonen væk. Ofte deler jeg bare, at vi hygger og ser film, men det kan jo sagtens vente til efter filmen, så kan jeg jo skrive den var god og at det var rigtig hyggeligt.

Hvad er din holdning, skal vi være sociale på alle sociale medier og skal vi være på hele tiden?

Mit svar kan gøres ret kort. Vi skal være sociale på de sociale medier, men ikke dem alle, så løber man død i det. Vær social der, hvor du synes, det giver mening for dig. Og husk også at logge af, og bare være i øjeblikket.

6 thoughts on “Skal vi være sociale på alle sociale medier?

 1. Hej Pernille
  Det er en fin hjemmeside med indlæg, der har gode pointer. I forhold til dette indlæg, så har jeg selv stillet spørgsmålet (på instragram) og tilslutter mig, at man skal være, der hvor det giver mening – hvad enten som privat person eller virksomhed. Er selv i gang med at opbygge en hjemmeside og er lidt nysgerrig efter at vide hvilket CMS system, du bruger og hvor lang tid du bruger på din hjemmeside? Glæder mig til at læse flere gode indlæg fra dig. /Duygu

  1. Tak for din kommentar.
   Tror også at det hele kan summes op i, at man skal være der, hvor det giver mening, både som privat eller virksomhed. Man kan ikke være over det hele, og det mener jeg heller ikke man skal være.

   Jeg har brugt wordpress til at lave siden i, har fundet et fint theme, og så ellers bare arbejdet med det. Nu hjemmesiden er (næsten) helt oppe og klar, så er det ikke så mange timer, jeg bruger på den, som da jeg lavede den. Bruger måske en lille time hver dag.

   Det er rigtig dejligt, at du læser med Duygu.

 2. Hej Pernille 🙂
  Det er et rigtig spændende og følsomt emne for mange. Min kæreste og jeg diskuterer meget brugen af de sociale medier både privat og i arbejdssituation. Det lyder måske lidt skørt, men vi føler faktisk begge vi i dagligdagen mister vores evne til at koncentrere os. Det lyder mærkværdigt, men når vi sidder og snakker sammen både med og uden telefon har vi svært ved at samle os og koncentrere os om vores samtale. Vi har på en måde vænnet vores hjerne til at skulle være på flere steder på en gang. Og det er til trods for vi i privaten kun bruger sociale medier via facebook. For os er det meget svært at være sammen med andre, som du siger ikke kan lade være med at tjekke sidste nye eller upload billeder selv etc. Vi har faktisk diskuteret om vi skal lave en kasse til mobiler til næste fest eller fødselsdag. Ellers kunne vi lige så godt være sammen via telefonopkald eller skrive sammen over SMS. Jeg har lidt en tendens til at dømme folk, der bruger meget tid på social medier og tid på at lægge alt privat ud offentligt. Jeg sætter dem lidt i bås for at have behov for bekræftelse af venner og bekendte for det de lægger ud. På en måde bekræfte man er på og lign. Det er meget forkert af mig, da mange ikke kan gøre for det og blot gør som alle andre og følger udviklingen. Det er svært at holde sig væk når nu også virksomheder markedsfører sig, nogle gange kun, via sociale medier. Jeg stiller mig tit selv spørgsmålet når jeg sidder på facebook, om hvad jeg laver herinde og at jeg kunne lave så meget andet i stedet og bruge min tid på. For mig er ophold på sociale medier privat en vurderingssag ud fra hver enkel login om det nu er nødvendigt at “følge med”. Især fordi virksomheder markedsfører sig meget her. Det er meget spændene for mig at følge med i udviklingen, men det sætter mig som sagt i dilemma hele tiden hver gang jeg kigger og følger med. Jeg føler lidt jeg er tvunget til at følge de sociale medier. Jeg er ikke så meget inde i brugen af sociale medier for virksomheder. Jeg tænker hvertfald der kommer større differentiering på markedsføringen på de forskellige sociale medier, hvis man fortsat ser større brug.
  Det var lidt tanker mest privat fra mig. Jeg ved ikke om du kan bruge dette, men spændende diskussion med mange holdninger.
  Hilsen Elizabeth

  1. Tak for din fine kommentar Elizabeth.

   Du har ret især med det, når man er til fest, og alle sidder med deres telefoner, det kan vi lige så godt gøre hjemmefra. At man tager et billede eller flere, for at huske en hyggelig aften, det gør mig ikke noget. Heller ikke at man kigger en gang i mellem, bare ens telefon ikke er limet fast til ens hånd.

   Har også set et billede, hvor folk er ude og spise, hvor alle telefoner ligger med skærmen ned, og oven på hinanden, og den der først tager deres telefon, skal betale for maden. En lidt sjov ide, som jeg tror, mange vil kunne gøre godt brug af.

   Jeg ved ikke, om min nysgerrighed, helt kan undvære facebook, så kan jeg jo ikke følge med. Det er virkelig min svaghed, det må jeg nok sige. Jeg tror, man med sig selv, skal finde en gylden middelvej, hvor man kan være på de sociale medier, men man også kan ligge det fra sig, og bare være i øjeblikket.

 3. Jeg skrev et indlæg lidt i stil med dette helt tilbage i 2012: http://www.marieholm.dk/2012/06/hvor-mange-sociale-medier-skal-vi-vre.html
  Fokus der var godt nok ikke privat, men i forhold til virksomheder. Alle de sociale medier du nævner har jo hvert deres fokus, og jeg tror det er dét man skal være god til at skelne mellem – er meget enig med dig i, at man skal være social dér hvor det giver mening.
  Alt min helt private kommunikation, der omhandler mig som privatperson, foregår via Facebook – og kun dér.
  Pinterest – tænker jeg ikke så meget som et socialt medie, da jeg bruger det meget lidt til interaktion – er dog meget flittig dér, og bruger det både i privat og virksomhedsmæssige sammenhænge.
  Twitter – har jeg brugt tidligere i forbindelse med arbejde, men pt. står min Twitterkonto stille. Måske fordi jeg er offentligt ansat og ikke pt. har til opgave at ‘brande’ den virksomhed jeg arbejder for.
  LinkedIn – bruger jeg kun rent arbejdsmæssigt og i forhold til min faglige profil. Det betyder at min sociale interaktion dér er faglige diskussioner.
  Bruger hverken Google+ eller Instagram. Qua mit arbejde med ekstern kommunikation følger jeg dog med i alle de nye sociale medier – prøver dem af og ser hvordan de udvikler sig. Snapchat – dét er jeg vidst for gammel til :-p

  1. Fik lige læst dit indlæg igen, og en masse gode pointer.
   En ting man skal huske, og det er om man er der som privat person eller som en virksomhed. Tror sagtens man kan være på twitter som privat person, det er jeg i hvert fald. Et eller andet sted, er det jo en form for personlig branding, branding af hvem man er, hvad man tilbyder og hvad man finder spændende og vigtigt.

   Bare man bruger de sociale medier man synes er spændende og man får noget ud af, hvad enten det er som privat person eller virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.