Tænkepauser

tænkepauser - Pernille K Pedersen

Hvad er en tænkepause? Holder du nogensinde tænkepauser? Holder jeg nogensinde tænkepauser? Nu kommer der en hel strøm af tanker, så det her er slet ikke en tænkepause. Tænker nogen gange over, om jeg kan holde en tænkepause, men går jeg i gang, bliver den så for lang? Det hele kommer frem til det første spørgsmål – hvad er en tænkepause? Hvad lægger vi i ordet, og kan vi ligge noget i ordet? En tænkepause giver mig endnu flere tanker og spørgsmål.

Jeg er blevet opslugt af de mange tænkepauser, som Aarhus Universitetsforlag udgiver. Det er en masse små fine tænkepauser om mange forskellige emner. Dette er ikke en reklame, men min kærlighed til tænkepauser, for de her små bøger er egentlig slet ikke en tænkepause, men de sætter tanker igang – i hvert fald hos mig.

På billedet kan du se de fire fysiske eksemplar jeg har:

Romantik
Kærlighed
Hjertet
Positiv Psykologi

De er skrevet af en forsker indenfor det givne emne. De har skrevet 60 sider om det emne, de forsker i i en form, hvor alle kan være med, men kan alle være med? Da jeg læste bogen Romantik, fik jeg noget helt andet end forventet, men jeg fik ikke en tænkepause, for den satte endnu flere tanker i gang, end jeg havde, før jeg startede.

Nogen gange har jeg brug for en tænkepause i en verden fuld af indtryk, men disse bøger giver mig nu ikke en tænkepause; ikke at det er en dårlig ting, for jeg har lært noget, jeg ikke kendte til, som jeg fik, da jeg læste bøgerne. De er små og overkommelige og kan klart anbefales. Der er et emne for os alle og ser jeg på de fire bøger, jeg har, kan man godt mærke, der er et vis tema. Lige nu fylder det personlige og den personlige udvikling meget hos mig. Især i dét jeg læser.

Igen kommer jeg frem til spørgsmålet – hvad er en tænkepause? Ved du det, så skriv det endelig i en kommentar. Jeg leder stadig efter et svar. Ved ikke om det kan findes i en bog, et billede eller noget helt andet. En tænkepause kunne være rart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.