Typografi som design

Typografi som design

Typografi som design - Pernille K. Pedersen

Typografi er meget mere end bare de skrifttyper vi bruger, typografi er design. Det kan være hele designet. Typografien er med til at skabe en stemning. Så at vælge den helt rigtige font (skrifttype) er helt med at at vise, hvad en tekst handler om. Se bare den font jeg har valgt til det første billede. Det er fuld af hjerter og sødhed, et lidt underligt valg, til dette indlæg. Med noget så enkelt som fontvalg, sætter man tonen for det hele, og man er som beskuer ikke i tvivl om, hvis en font ikke helt passer til emnet, der bliver skrevet om. Man kigger lige en ekstra gang, det er med til at skabe opmærksomhed. Typografi som design er en stor design trend lige nu. Jeg har fundet et par eksempler, på noget super fedt typografi, jeg gerne vil dele med dig.

Typografi som design 1

Jeg har fundet nogle super fede typografier, som jeg blev nødt til at dele. Den første jeg gerne vil vise, er designet af Snask, der holder til i Stokholm.

Font - Snask - Typografi som design - Pernille K. Pedersen

Se lige den fede typografi der er skabt, ved at bruge en masse forskellige materialer. Det er en font, der er et kunstværk i sig selv, og det er super fedt.

Typografi som design 2

Den næste font er lidt mere sød, men også super fin og hedder Ice Creme & Sprinkles og er lavet af Julie Joanny. Det er en hel anden form for font, som giver et helt andet udtryk. Jeg er lige vild med navnet som selve fonten.

Icecreme - Julie Joanny - Typografi som design - Pernille K. Pedersen

Det er så vildt, hvordan en font ved hjælp af størrelse, farve, tekstur og opsætning, kan udgøre et kunstværk i sig selv. Typografi er blevet kunst. Typografi som kunst er en design trend, der er rigtig stor for tiden, og jeg synes det er helt fantastisk. Det udtryk man kan skabe med en font, det er så vildt. Du kan finde meget mere inspiration lige her, det er så vildt, hvad der bliver lavet af fede fonts derude.

Har du nogensinde skabt din egen font? Hvis ja, må du meget gerne linke til den i en kommentar, så vi kan se den. Måske har du en yndlingsfont, den må du også meget gerne dele. Inspiration kan jeg i hvert fald altid bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.