Vær ikke bange for at dele din viden

Vær ikke bange for at dele din viden

Vær ikke bange for at dele din viden - Pernille K PedersenVi vil alle gerne holde på vores specialistviden, vi vil helst ikke dele den med andre, for så vil de også kunne det vi kan. Det er noget jeg hører rigtig tit. Lige så tit ryster jeg på hovedet. Jeg har også en gang holdt mine kort tæt ind til kroppen, så jeg var eksperten, og de skulle gå til mig, for at få hjælp. Hvad fik jeg egentlig ud af det? ikke rigtig noget, andet end at jeg blev forstyrret i mit arbejde, da jeg var den eneste der kunne løse en given opgave.

Hvorfor skal vi dele?

Ingen viden er så vigtigt, at du ikke kan dele den indenfor helt normalt arbejde. Du vil stadig være eksperten, du har bare delt din viden. Du har givet din viden videre, så du sammen med andre, kan blive endnu klogere på det givne emne.

Vi får meget mere tilbage, ved at dele det vi kan og ved. Du får ikke noget ud af at holde kortene tæt på kroppen, andet end at dem du vil hjælpe ved at dele din viden, måske vil gå til andre og få hjælp.

Det er super kliche aktig, men sandheden er gemt i dem, jo mere du giver, jo mere får du tilbage. Der er kun en af dig og du gør det du kan, på din måde. Det kan ingen tage fra dig. Deler du din viden med en kollega eller ven, vil de bruge den på deres måde. Ingen vil kunne gøre det som dig.

Så vær ikke bange for at dele din viden, jo mere du deler og er åben, jo mere får du tilbage. Mere du kan gøre til dit eget. Ingen får noget som helst ud af ikke at dele.

Jeg har valgt at dele min viden her på bloggen, så alle der kommer forbi, kan få del i min viden. Jeg håber, i hvert fald at du får noget ud af at læse med i mine tanker og viden. Jeg er i hvert fald vild med at skrive og dele med dig.

Det sidste indlæg

Sikke en overskrift, men jeg skulle lige hurtigt ind på et andet emne. For det her er det sidste indlæg i 2015, er det ikke vildt, nu skal vi snart til at skrive et nyt årstal, som vi kan fumre med den første tid. Vi får et nyt år, hvor vi kan dele endnu mere viden, både den vi har og den nye viden vi kommer til.

Jeg glæder mig til at se, hvad det nye år vil bringe. Det vil bringe en masse nyt med her på bloggen, det er helt sikkert. Jeg har allerede en masse tanker på, hvad jeg gerne vil dele med dig.

Vil slutte det hele af med at sige til for 2015, tak for at du læste med og skrev en kommentar, det gør mig så glad. Tak for det gamle år, jeg glæder mig til at se, hvad det nye vil bringe.

One thought on “Vær ikke bange for at dele din viden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.